pirográfia, faégetés, pirográf kép

Pirográf kép megrendelésének menete

… egy kis segítség a pirográfia megrendeléséhez:

Természetesen sokféle kérdés felmerül ilyenkor, hiszen sokak számára ismeretlen ez a technika.

A technika:

A képeket egy speciális heggyel rendelkező pákával égetem szabadkézzel a fa felületére a megküldött fotó alapján. Egy-egy A4 méretű pirográf kép kialakítása témától függően átlagosan 35-50 óra között van. Bizony! A képeimen látható árnyalatok elérése és az apró részletek kidolgozása lassú és precíz folyamat. A pirográfiáról bővebben ITT és ITT olvashatsz.


A tűzgrafika, pirográfia elkészítésének folyamata:

A megrendelés módjának részletezése előtt szeretném, ha betekintést nyernél egy-egy tűzgrafika elkészítésének a folyamatába.

Pirográfia alapanyag, hársfa deszka

Pirográfia, tűzgrafika, faégetés, fába égetett
Pirográfia tömör hársfán

A MEGRENDELÉS MENETE

1. A megfelelő referencia fotó kiválasztása

Szükségem lesz egy fotóra, aminek alapján elkészítem számodra a pirográf képet.

Fontos, hogy a fénykép jó felbontású legyen, hiszen minél jobban kivehetőek a részletek, annál részletesebb tűzgrafikát tudok én is készíteni. Mindenképpen gondolj arra a megfelelő fotó kiválasztásakor, hogy a fénykép lehet, hogy a mobiltelefon kijelzőjén jól látható, de én minimum A4 méretű képet fogok az alapján készíteni. Ha az alap fotó homályos, vagy felnagyítva pixeles, akkor egy éles fotón egyébként jól látható finom kis részleteket nem fogom tudni megjeleníteni a tűzgrafikán.

2. A kép elküldése

3. Visszaigazolás

Mivel minden egyes tűzgrafika teljesen egyedi, mind részletességében, mind méretében és témájában, így árat csak, és kizárólag akkor tudok mondani, ha megküldted számomra a fényképet, ami alapján szeretnéd a pirográfiát elkészíttetni. Addig sajnos én is csak találgatni tudok, ráadásul egy elég tág intervallumban, amivel nem jutunk előrébb. (A látatlanban -tól, -ig árak megadása kb. olyan szituációt eredményez, mintha az étteremben úgy rendelnénk, hogy kérünk egy tányér levest. – De milyet? – Hát levest!… Szóval a találgatásnak semmi értelme.)

4. A határidő

Kérdés, kérés esetén keress bizalommal. Megrendeléshez az elérhetőségeim megtalálod a KAPCSOLAT menüpontnál.