Pirográfia porté nő füst lakberendezés bitter mónika pirodream pirográf

Pirográfia kis extrával

A most bemutatni kívánt pirográf portrémnak is külön története van… ez a különleges pirográfia az egyik kedvencem azóta is.

Pontosan egy évvel ezelőtt készült el ez a pirográfia. Nagyon kedves, szintén pirográfiával foglalkozó ismerősöm – szívem szerint azt írnám, hogy művész ismerősöm, de ezt ő tuti kikérné magának 🙂 – vetette fel az ötletet, hogy próbáljak meg olyan dolgokat is készíteni a pirográffal, amik igazán kihívást jelentenek.

Nos, én a füstöt választottam; nagyon kíváncsi voltam, hogy képes vagyok-e egy pirográf képen visszaadni a kanyargó füstcsíkokat, a levegővel elkeveredő füstfelhőt.

Egy dohányzó nő portréjára esett a választásom. Természetesen NEM a dohányzást kívánom népszerűsíteni ezzel a képemmel!

Pirográfia pirográf portré tűzgrafika fázisfotó

A füstöt hagytam legutoljára… :). Az arc részleteit is igyekeztem a lehető legaprólékosabban kidolgozni, a száj kialakítása például meglepően időigényes volt, de azt hiszem sikerült a magammal szemben támasztott elvárásaim szerint megalkotni.

Mielőtt a füstös részhez kezdtem volna, nagyon alaposan tanulmányoztam a referencia fotót. Pl.: hogyan változik a füst árnyalata, ha két vagy több füstcsík fedi egymást stb. Igazából minden képemnél így vagyok, a lehető legapróbb részletekig „elemzem” az adott képet.

A füst megalkotása során nagyon alacsony hőfokon használtam a pákát, inkább többször haladtam át a sötétíteni kívánt részen. Ahhoz pedig, hogy a füstös rész kellőképpen látványos legyen sötétebb hátteret készítettem, hogy a megfelelő kontrasztot képezzen a háttér.

Végül keretet is kapott a pirográfia, amit nagyon szeretek, és a rétegelt nyírfára készült képek mindegyike szépen keretezhető. A keretek egy szép befejezést, „csomagolást” adnak az elkészült tűzgrafikának.

Íme a végeredmény:

Pirográfia pirográf portré tűzgrafika

Azóta is folyamatosan igyekszem változatos, számomra kihívást jelentő témákat feldolgozni. Ha sikerült felkeltenem az érdeklődést további munkáim iránt, a GALÉRIA fülre kattintva találhatók az eddigi pirográf alkotásaim.

Rendszeres bejegyzésekkel várlak a facebook oldalamon is: https://www.facebook.com/pirodreambitter

Ha csak képeket szeretsz nézegetni, akkor javasolom az Instagram profilomat: https://www.instagram.com/pirodream_wood_art_pyrography

Ha pedig rendelni szeretnél, a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeimen várom szeretettel megkeresésed.