Pirográfia, faégetés dobozon

Faégetés dobozon

… avagy, hogyan hozzuk ki a legtöbbet egy natúr fa dobozból a faégetés technikájának segítségével. Pirográfia fa dobozon

Néhány hete éppen az alapanyagkészletet néztem át az aktuális rendelés leadásához, amikor a kezembe akadt egy natúr fa doboz. Tekintettel arra, hogy mostanság igencsak virágos kedvemben vagyok :), hála az egyre szépülő kertünknek, biztos voltam benne, hogy virágos motívumot szeretnék rá készíteni.

Elméletileg egy egyszerű mintát képzeltem el, de mikor hozzákezdtem, már tudtam, hogy ez a munkám sem lesz hétköznapi… :).

Igyekeztem a virágos felület kialakítása során minél többféle tónust használni, mert a célom az volt, hogy bár a faégetés, a fába égetett kép monokróm hatású, mégis „színessé” váljon a dobozra kerülő kép.

Faégetés dobozon, pirográfia, tűzfestés
Méretei: 22,5 cm x 15,5 cm x 8 cm

A virágok közötti részek sötét tónusa mélységet ad a képnek, és az egymás mellé kerülő virágok kontrasztja is hozzájárul a különleges hatáshoz, csakúgy, mint a doboz éleire és sarkaira égetett minta. Ezek a „pántok és sarokvasak” nemcsak keretet adnak a dobozra égetett képnek, hanem szintén egyfajta mélységet, térbeliséget érzékeltetnek.

A doboz különlegessége, hogy az oldalait apró, fába égetett pöttyök alkotják, összesen 68000!!! darab. Bár roppant időigényes ez a felületkialakítás, de a végeredmény bizonyítja, hogy megéri.

További képeket a galériában találtok a dobozról: Galéria

Tervezem a jövőben is további fa dobozok díszítését, melyek többféle méretben készletről is elérhetőek lesznek. Erről itt a weboldalon, valamint a facebook és instagram oldalamon is információhoz juthattok.

Ezen felül továbbra is készítek megrendelésre bármit, ami pirográfiával kapcsolatos, úgyhogy keress bátran!: Kapcsolat