Fába égetett kép - pirográfia

Fába égetett kép – Pirográfia

Tűzzel festett portré – A holló

„Örökké nem eshet!” – az egyik kultikus mondat A holló – The Crow című filmből. A holló című film forgatása során hunyt el 30 évvel ezelőtt Brandon Lee, a filmbeli Eric Draven megformálója. A portré tisztelgés az ő emléke előtt.

A történet, a zene, a szereplők és a film semmihez nem hasonlítható hangulata a mai napig magával ragad, pedig rengeteg alkalommal láttam már.

Miben más ez a fába égetett kép – pirográf portré…

Nemcsak a témaválasztásásában és hangulatában különbözik a tőlem eddig megszokott portréktól, hanem maga az elkészítés módja is különleges és újszerű.

Ezt a képet ugyanis hőlégfúvó és nyílt láng használatával készítettem. A tűzfestés, tűzzel festés rokonságban van a pirográfiával, de annyiban különbözik, hogy nem felhevített fémheggyel égetem a képet a fába, hanem forró levegővel és nyílt lánggal dolgozom. Körülbelül úgy tudnám érzékeltetni a különbséget a két technika között, mint amilyen eltérés van például a ceruza rajz és a festmény elkészítésében.

Rendkívül magával ragadó látvány élőben egy-egy ilyen tűzzel festett kép, bízom benne, hogy a fotó valamennyire visszaadja számotokra azt a különleges kisugárzást, amit oly sokan említenek. Fogadjátok szeretettel!

Fába égetett kép – pirográfia: Emlékportré

Fába égetett kép - pirográfia - A holló

The Crow/A holló – Tűzfestés hársfán, 27×34 cm.

Ha szeretnéd újra átélni a film hangulatát, íme az egyik kedvenc számom a film zenéi közül:

A videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=izUSpFYq5N8

Várlak szeretettel a facebook oldalamon is: PiroDream Wood Art – Facebook, ahol rendszeres posztjaimon keresztül betekintést nyerhetsz a pirográfia varázslatos világába.

További munkáimat pedig a Galériára kattintva találod.