Pirográfia tigris grafika lakásdekoráció művészet

Pirográfia – Művészet és lakásdekoráció

Művészi pirográf képek = művészi lakásdekoráció?!


Tigris tűzgrafika tömörfán

Rusztikus, tömör, szélezetlen hársfára készítettem legutóbbi tűzgrafikám, melynek különlegessége a grafikus/tintarajzos stílus újragondolása a pirográfia segítségével.

Rám nagyon nagy hatással van ez a kép. „Egyszerűnek” tűnik, de kifinomult technikai tudás szükséges a minőségi megalkotásához. Úgy érzem, sikerült visszaadnom a kép dinamikáját! Ráadásul rendkívül jól mutat a választott alapanyagon, mert a hársfa a maga világos alapszínével és gyönyörű kérgével tökéletesen kiemeli a képet. Köszönet az alapanyagért az ecseri Tölgyfatelepnek!

Őszintén szólva igazán élveztem minden percét az elkészítésének.


És, hogy választ adjak a bejegyzés elején felvetett „kérdésemre” 🙂 … hihetetlenül jól mutat szinte minden típusú otthonban akár ez a kép, de úgy általában véve a pirográf képek is.

Úgy gondolom, hogy a szabadkézi pirográfiák! (tehát nem az egy tónusú CNC/lézergravírozott) egyik különlegessége – azon túl, hogy csupa meleg színárnyalat alkotja őket, – az, hogy a hő (tűz, mint ősi elem) segítségével, emberi kéz munkája által jönnek létre. A faégetés technikájában nincs festék, nincs grafit, semmilyen plusz anyag, amit a felülethez adnánk, csak a páka melege, és a fán hagyott „nyoma”. Mindezt a természetet az otthonunkba varázsoló alapanyagra!

Ha esetleg a rusztikusabb kinézetű, szélezetlen (kéreggel rendelkező), tömör fa nem passzolna otthonodhoz, a rétegelt nyírfára készült pirográfiák mind keretezhetők, ezáltal tökéletes összhangba tudod hozni saját belső tereddel.

Pirográfia, faégetés, fába égetett kép, tűzgrafika, tigris grafika művészet lakásdekoráció
34 cm x 38 cm méretű hársfára készült

Bízom benne, hogy osztjátok a véleményem, és higgyétek el, hogy az a hatás, amit a fotókon vissza lehet adni, messze alulmúlja azt a lenyűgöző kisugárzást, amit egy-egy ilyen szabad kézzel alkotott tűzgrafika áraszt magából.

Tapasztalatból mondom, hogy rendkívül különleges és meghatározó lakásdekoráció és művészeti alkotás is egyben.

Ha nem elégszel meg a tömeg gyártott faliképekkel és „HOME” feliratokkal, ha valami igazán különlegesre vágysz, keress bátran. Egyedi megrendelésre is készítek pirográfiát. Elérhetőségeim: Kapcsolat

További munkáim a Galériában találhatók, valamint várlak szeretettel Facebook és Instagram oldalaimon is!