Pirográfia kutya faégetés tűzgrafika portré bulldog

A pirográfia varázsa

Örök emléket zár a fába, sok egyéb mellett ez a pirográfia varázsa…

I. Állat portrék fába égetve

Miben rejlik a pirográfia varázsa? Sem tinta, sem grafit, sem festék vagy más hozzáadott anyag nem szükséges ahhoz, hogy „rajzolhassunk”. Csupán egy forró fémhegy, ami a hő által kémiai reakciót (égés) idéz elő a fában, ennek eredménye tulajdonképpen az elkészült tűzgrafika.

Nemcsak a készítés módja varázslatos, hanem a végeredmény is. Egészen különleges, szuggesztív hatása van a személőre. A természet adta alapanyagon kialakított, fába égetett kép rendkívül impresszív. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a végeredmény minden esetben megdöbbentően gyönyörű.

A fent leírtak egyértelmű eredménye, hogy a pirográfia nem sorolható kizárólag a lakásdekoráció kategóriájába, és NEM CSAK egy szimpla ajándék. Egy, a kép tulajdonosa számára kiemelkedő fontosságú személy, állat vagy esemény emlékét zárja a fába a maga egyedi és semmihez sem hasonlítható módján.


A közelmúltban két gyönyörű állat portrét is alkalmam volt elkészíteni. Mindkét tűzgrafika más okból született, de egy dolog közös bennük, az a mérhetetlen szeretet, amit gazdáik éreznek a portré alanyok iránt. Számomra rendkívül megtisztelő, hogy részese lehetek egy-egy ilyen emlék megörökítésének, és nagyon sokat jelent számomra az a bizalom, mellyel a felkérések során hozzám fordulnak, ahogy megosztják velem életük egy-egy pillanatát.

Pirográfia ló állat portré faégetés
Egy csodálatos paripa emlékét őrzi ez a pirográfia

További, állatokról készült fába égetett képekhez kattints ide: Galéria

Heti szintű bejegyzésekkel jelentkezem a facebookon: www.facebook.com/pirodreambitter oldal követésével nem maradsz le az újdonságokról sem.

Instagram oldalam pedig itt éred el: Instagram

Ha ezzel a különleges technikával kapcsolatban érdekelnek hasznos tanácsok, trükkök – például, hogyan készítettem el a kutyus bundáját – , nézz vissza időnként a weboldalra, vagy kukkants be a fenti közösségi oldalra, mert hasznos infókkal tervezek szolgálni :).

Pirográfia kutya Pirográf toll pirográf eszköz

(Egyelőre röviden csak annyit, hogy a képen látható páka hegyével szinte szőrszálanként, az állat bundájának tónusait követve magasabb vagy alacsonyabb hőfokon készül az állatok szőre, majd ezt követi a szőrszálakon megcsillanó, visszaverődő fény kialakítása, de erről majd egy következő bejegyzésben…)

Ha pedig már elvarázsolódtál, és szeretnél egy ilyen varázslatos fába égetett kép tulajdonosa lenni, vagy megajándékozni vele valakit, keress bátran.

Elérhetőségeim: Kapcsolat