Bitter Mónika tűzgrafikus, pirográfia

Faégetés pirográfia: Jutalomjáték

Ez történik, ha a tűzgrafikus zenerajongó… faégetés pirográfia kedvenc zenészemről

Így jött létre egy újabb Köteles Leander faégetés, pirográfia /fába égetett portré/.: Találkozhattatok már korábban is Leander portrékkal a munkáim között. Nem titok, hogy nagyon szeretem a zenéit. Nem is igazán terveztem újabbat készíteni a Leander Kills frontemberéről, de egy közösségi médiás rajongói csoportban szembejött velem egy fotó, ami páka után kiáltott.

Larann (Kovács Annamária Laura) – larannphoto.com – egy kivételes tehetségű fotós; különleges hangulatú fényképei azonnal megragadják a figyelmet. Egy koncerten készítette az ominózus fotót a közönség soraiból Leanderről, neki köszönhetem ennek a tűzgrafikának a létrejöttét is :).

„Larann fotójából egész egyszerűen csak úgy sugárzik az a hihetetlen energia, ami Leander színpadi jelenlétét és zenei előadásmódját jellemzi.”

Miért is éreztem úgy, hogy muszáj ezt a portrét fába égetni? Larann fotójából egész egyszerűen csak úgy sugárzik az a hihetetlen energia, ami Leander színpadi jelenlétét és zenei előadásmódját jellemzi. Ezek után egyértelmű volt a döntésem.

Egy régóta nálam heverő juharfára esett a választásom az alapanyagot illetően. Utólag azt mondanám, hogy nem volt a legjobb választás, mert meglepő módon nagyon nehezen lehetett sötét színeket előcsalogatni a fából, így kb. háromszor annyi időmbe telt, az amúgy sem rövid időtartamra tervezett alkotás. A juharfa mérete 35×43 cm, amin tulajdonképp a teljes felülete égetve lett.

Leandert kivételes tehetségű zenésznek tartom. Zenéi pont azt a stílusbeli változatosságot kínálják, amely tökéletes összhangban van az én személyiségemmel is. A családomon, és a munkámon (a pirográfián) kívül Leander zenéi segítettek rengeteget abban, hogy ne viseljen meg mentálisan az elmúlt másfél év.

Az alábbi linken találjátok Leander és a Leander Kills dalait: https://www.youtube.com/c/LeanderKills/videos

Gondolkoztam, hogy felteszek egy dallistát, hogy mik szóltak éppen nálam munka közben, de rettenetes hosszú lenne. Legtöbbet azt hiszem a Leander Killses számok mellett még a Leander Rising (Köteles Leander korábbi zenekara) időszak Öngyötrő albuma „forgott” (https://www.youtube.com/watch?v=OjEp1r4AA_4) kiegészítve a Nyolcadik Főbűn (https://www.youtube.com/watch?v=RUjVblEolCI) című dallal.

És akkor mutatom az elkészült munkát is 🙂

Faégetés pirográfia
Köteles Leander faégetés pirográfia

További fotókat a Galériában találtok: Galéria | Pirográfia PiroDream Wood Art

Rendszeres posztokkal várlak benneteket a facebookon: www.facebook.com/pirodreambitter

Illetve az Instagramon: www.instagram.com/pirodream_wood_art_pyrography