tulipán pirográfia

Tulipán pirográfia

Egy csokor virág fába égetve… szabadkézi pirográfia rétegelt nyírfán… A tapintható grafikai alkotás!

A tanítási év vége felé rendre sokan keresnek meg, mert szeretnék valami egyedi, maradandó, személyhez szóló különlegességgel megajándékozni gyermekük pedagógusát.

Idén sem volt ezt másképp. Több terv közül a megrendelő végül egy gyönyörű csokor tulipán mellett döntött .

Szerettem volna ezt a képet is egy kicsit különlegessé tenni, ezért a virágoknak úgymond keretet adva alulra és felülre egy befelé világosodó sávot égettem.

Ha a képet közelebbről megnézitek, illetve a videóban is nagyon jól látszik, láthatjátok, hogy a tulipánok leveleinek és szirmainak kialakítása során külön gondot fordítottam a felület struktúrájának aprólékos kidolgozására.

Azaz a fába égetett virágcsokor nemcsak szemmel, hanem tapintással is tökéletesen érzékelhető. Személy szerint nagyon szeretem kihasználni a fának ezt a tulajdonságát, ami a papír alapanyaggal szemben még különlegesebbé teszi.

Készítettem egy rövid kis videót a fázisképekből, amit a linkre kattintva tudtok megnézni: Tulipán video.

A lehetőségek végtelenek a pirográfiában mind témában, mind a technikai kivitelezés terén, szóval bátran engedjétek szabadjára fantáziátokat, mert mint látjátok, nem igazán van olyan kép, téma, amit ne lehetne örökre fába égetni!

A tulipános pirográfiáról írt facebook bejegyzésemet itt olvashatod el: www.facebook.com/pirodreambitter/posts/2266423296941782