Sri Yantra pirográfia pirográf kép tűzgrafika faégetés bitter mónika pirodream

Sri Yantra pirográfia – az erő szimbóluma

Új pirográfia készült…

Nagyon különleges felkérésnek tettem eleget. Egy ókori hindu szimbólum, a legerősebb yantra elkészítésére kértek fel.

A yantrak közül a Sri Yantra az emberiség egyik legősibb, legerősebb szimbóluma. A szerencse, gazdagság és egészség elérésében segít, és segítségre van az önismeret, a meditáció és elmélyülés gyakorlataiban is.

A legelterjedtebb elmélet szerint a Szerencse Istennőjét, Laksmi-devit képviseli. Szinte minden hindu családban megtalálható ez a yantra az otthonok bejárata fölött.

Két méretben is elkészült; a nagyobb 40×40 cm-es a kisebbik 10×10 cm-es rétegelt nyírfára, szabadkézi pirográf technikával került megalkotásra.

Igyekeztem a tónusokkal és a különböző struktúrájú felületek kialakításával megjeleníteni a Sri Yantra különleges kisugárzását.

Sri Yantra pirográfia
Sri Yantra pirográfia – nagyobb mérethez kattints a feliratra!

Nagyon időigényes volt ennek a tűzgrafikának az elkészítse, ennek oka az alábbi képen jól látható. 😉

Az összes körvonal és a két külső körív pontozásos technikával készült (igen, pontosan azt jelenti, amire gondoltok …, apró pici pontok szorosan egymás mellett), ami ebben a méretben már igazi türelemjáték. A Brenn Peter Junior pákám íróhegyét használtam hozzá, és a hőfok változtatásával értem el a különböző tónusokat a pontozott felületen.

A körvonalon kívüli területet és a kör belső részét is a pirográffal tónusoztam a háromszögek vonalainak kihagyásával. Igyekeztem a belső kör felületének olyan hatást adni, mely kellőképpen kifejezi, szinte sugározza a Sri Yantra erejét.

Mint az Életfánál vagy a Farkas pirográfiánál, ebben az esetben is gyönyörű textúra jött létre ezen a módon. Lakkozás után pedig … igazából szavakkal nem is nagyon tudom leírni a látványt …

Készítettem a pirográfiáról egy kis videot, mellyel megpróbálom nektek is megmutatni a végeredményt. (Kattints a videora a nagyításhoz!)

Remélem, a ti tetszéseteket is elnyeri ez a tűzgrafikám! Ha érdekesnek találod a pirográfiát, várlak vissza weboldalamra, ahol a facebook oldalamon olvasottnál bővebb tartalommal írok az aktuális pirográfiámról.

Rendszeres posztjaimat a facebookon itt találod:

https://www.facebook.com/pirodreambitter/

Instagram fotóim helye pedig:

https://www.instagram.com/pirodream_wood_art_pyrography/